Vissza

Ez a második dioráma, amelyet eddig elkészítettem. Az Italeri Schwerer Wehrmachtsschlepper-jét és különböző, második világháborús, német katonaalakokat és egyéb kiegészítőket felhasználva alkottam meg. Elkészülte nagyon hosszan elhúzódott, mert közben sok egyéb elfoglaltságom akadt. 2003 december 31-én helyeztem el az utolsó porszemet az egyik katonaalak hátán, aztán ráborítottam az üvegkalitkát és közszemlére bocsájtottam.

A jelenetben három csoport kapott különböző szerepet. Az örök vesztesek, akik munkálkodni kényszerűlnek, ők lőszereket rakodnak, üzemanyaggal töltik fel a gépjármű tartályát, kínlódnak. A tábori csendőr kutyát vezetve fontoskodik a kép jobb sarkában. A vidám naplopó a fák közé húzódva szemléli a jelenetet. Mivel magam is leszolgáltam a seregben kötelező időt inkább ez utóbbi figurával azonosulok :) A tábori csendőr és ő a kedvenceim ebben az apró jelenetben.

Építés közben nagyon sok oldalt áttanulmányoztam, számos korabeli fényképet megnéztem. Általában sokat foglalkoztam a témával. Köszönettel tartozom azoknak, akik időt és fáradságot nem kímélve életben tartják ezeket a makettezés szempontjából fontos, sőt nélkülözhetetlen oldalakat.