Vissza

 

Ide gyűjtöttem össze az általam ismert makettezéssel kapcsolatos oldalak címeit. A legtöbbet sokan ismerik, inkább azokra gondolva foglaltam bele őket az oldalba akik most ismerkednek a témával. Három csoportra osztottam a linkeket: az elsőben barátaim honlapjai fele lehet kalandozni, a másodikban a makettezős óriás-oldalak fele, a harmadikban a történelmi vonatkozású és az eredeti járműveket bemutató oldalak útjelzői kaptak helyet. Itt helyeztem el többek között a maketteimre vonatkozó, letölthető anyagokat is.

  • Barátaim honlapjai

Brown Honlapja - Barni segített az oldal tartalommal való feltöltésében. Fotókat készített a diorámáról, megírt egy képgaléria generáló segédprogramot is. Makettezik, bár kisebb léptékben :) És kiváló programozó! Látogassátok meg a honlapját.

  • Makettezős honlapok

Panzerkeil - magyar, második világháborús, haditechnikai és makettezős honlap, rajta sok harcjármű leírás, korabeli fényképek, ilusztrációk, makett képgalériák, versenyhírek. Állandóan frissített tartalom.

Fabulis - magyar makettező honlap, a Fabulis makettbolt tartalmas, igényes honlapja, rajta sok makett leírás az építők tollából, versenyhírek, kiállítások fényképei. Állandóan frissített tartalom.

Makettinfo - magyar makettező honlap, amolyan összefoglaló, minden területet felölelő, igen tartalmas honlap, makett leírások az építők tollából, makettező fogások, versenyhírek, kiállítások fényképei, honlap ajánlások. Frissített tartalom.

Missing Lynx - többnyelvű makettezős honlap, a profi kategóriából, számos leírás, állandóan frissített tartalom.

IPMS Stockholm - angol nyelvű makettezős honlap, részletes leírások, kiváló minőségű fotók. Számos, makettek készítésnél alkalmazott módszert ismertem meg ezen az oldalon.

Scalemodel Net - minden ami makettezéssel kapcsolatos lehet. Itt egészen különleges, a makettezés széles válfajait felölelő oldal tárulkozik ki előttünk.

Revell-Monogram, Academy, Italeri, Dragon, Tamiya, Trumpeter- makett gyártók oldalai

Eduard, Friulmodellismo, - makett kiegészítőket gyártók honlapjai

Revell.ro, Fabulis e-bolt , Replica - makett boltok online tartalma

  • Szakirodalom, eredeti járművek

AFV INTERIORS Web Magazine - eredeti járműveket bemutató oldal, az egyik leghasznosabb forrás volt az M113 Fitter építésekor. Ezenkívűl az eddig látott leghitelesebb forrás, teljes járműbelsők leírásával, kiváló minőségű fotókkal.

Armoured Engineer - különböző kisegítő és haszonjárműveket bemutató oldal, makettgalériával. Ezek a járművek a kedvenceim, mert nincsenek rajtuk fegyverek.

  • Letölthető anyagok

Schwerer Wehrmachtsslepper - átlátszó fóliára nyomtatható műszerfala.

Borgward VI Ausf. A, B, C, D (Sd. Kfz. 301) - átlátszó fóliára nyomtatható műszerfala (az eredeti fénykép alapján).

A Fabulis internetes Makett Magazin oldalán megjelent cikkeim anyaga:

LCD Film download.

 

Vissza a Főoldalra